0700 166 33 (на цената на един градски разговор)

Новини

"Бонус-малус" ще стимулира позитивното, доброто поведение на пътя.

18.06.2018 "Бонус-малус" ще стимулира позитивното, доброто поведение на пътя.
Закъснение от няколко месеца при въвеждането на "бонус-малус" системата не е толкова съществено на фона на предположенията, че тази система ще оформя облика на българското застраховане, след като бъде въведена. Това каза Стоян Проданов, изпълнителен директор на Бул Инс, в предаването „В развитие“ на телевизия BloombergTv с водещ Делян Петришки.

Очаква се след въвеждането на системата, тя да доведе до положителни промени в начина на шофиране и начина, по който се възприема поведението на водачите на пътя. Удачният момент на въвеждането на системата ще бъде 2019 г., каза още Проданов.
 
Трябва да се има предвид, че системата няма да отразява историята на нарушенията и поведението на пътя преди нейното въвеждане. Ако системата бъде въведена 2019 г., тази година ще бъде нулева и неутрална по отношение на "бонус-малус" системата. След нея ще започнат да се отчитат нарушенията и поведението на водачите. От гледна точка на справедливостта - това е един добър вариант за въвеждане.
 
"Бонус-малус" системата ще повлияе положително, защото тя ще стимулира позитивното, доброто поведения на пътя и ще има задачата да дестимулира рисковото поведение, което застрашава живота и здравето на участниците в движението. 

Още за "Бонус-малус" и вариантите за нейното прилагане, можете да изгледате в пълния видеозапис на разговора тук:
https://www.bloombergtv.bg/video/stoyan-prodanov-za-vavezhdaneto-na-bonus-malus-sistemata-v-balgariya

Източник: Bloomberg TV Bulgaria

Къде можете да ни намерите

Google Analytics Alternative